Μήνυμα του Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα, για τoν εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Η Πρωτομαγιά μας υπενθυμίζει, διαχρονικά, τους αγώνες  για τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και την ανάγκη για μία διαρκή προσπάθεια εμβάθυνσης της δημοκρατίας και των κοινωνικών κατακτήσεων.

Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη κατάσταση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλο το προηγούμενο διάστημα, η χώρα μας έδωσε μια δύσκολη μάχη και κατάφερε να σταθεί όρθια, αποτελώντας το φωτεινό παράδειγμα για άλλες, πολύ ισχυρότερες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες δυνάμεις.

Η απειλή για την ανθρώπινη υγεία δημιουργεί εύλογη ανησυχία για τις εργασιακές κατακτήσεις, υπό τον φόβο αυτές να επηρεαστούν από τις αρνητικές επιπτώσεις. Οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα μας, να διατηρήσουμε τα εργασιακά κεκτημένα και να «συναντηθούμε» πάλι στο σταυροδρόμι μιας ελπιδοφόρας πορείας, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω.

Η κοινωνία μας έχει δώσει πολλούς δύσκολους αγώνες τα τελευταία χρόνια και τα έχει καταφέρει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα και θα τα καταφέρουμε ξανά.

Πρωτομαγιά

Βουλευτής Κυκλάδων