Ο Πρωθυπουργός στηρίζει τους νέους Βουλευτές. Ισχυρό “δέσιμο” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου, συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος, επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης του νυν πρωθυπουργό στο πολιτικό του γραφείο και από τις περασμένες εκλογές, αποτελεί μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κ. Μητσοτάκη.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, καταδεικνύοντας τη συνοχή που χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και το αίσθημα εμπιστοσύνης που μεταδίδει ο πρωθυπουργός προς τους νέους βουλευτές.

“Εμείς ακολουθούμε άλλη πολιτική. Πιο αυστηρή. Δεν ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. ‘Έντονα συζητήθηκε και το γεγονός της ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει πως βούλησή του είναι οι νέοι βουλευτές να είναι εισηγητές στα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή.

“Η συνοχή της Κ.Ο. πρέπει να είναι αρραγής. Χαίρομαι που βλέπω μια ομάδα που είναι πολύ δεμένη. Όσα νομοσχέδια θα έρθουν στη Βουλή, θα είναι σε πλήρη στοίχιση με αυτά που λέγαμε προεκλογικά. Δεν θα έρθετε ποτέ στη θέση να αναγκαστείτε να κάνετε στροφή 180 μοιρών”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές. 

Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι ριζικά ανανεωμένη καθώς σχεδόν οι μισοί βουλευτές, (το 40%), εκλέχθηκαν για πρώτη φορά.

Ειδικότερα, οι 59 από τους 158 βουλευτές που έχει η ΝΔ στη Βουλή, εισήλθαν για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο με μέσο ηλικιακό όρο τα 49 έτη ενώ οι 50 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες.

Η ανανέωση, όμως, είναι και ηλικιακή, καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του 80- ενώ πέντε εξ αυτών είναι γυναίκες. Επίσης, 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του 70. 

Κυριάκος Μητσοτάκης