Στην Κύθνο ο Φίλιππος Φόρτωμας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στην Κύθνο βρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Με αφορμή την παρουσία του στο νησί, επισκέφτηκε τα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και ευχήθηκε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. 

Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκε στον αγιασμό του Γυμνασίου και Λυκείου Κύθνου (Μέριχας), του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Δρυοπίδας και του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Χώρας, όπου, εκτός από τους μαθητές, στους οποίους τόνισε πως αυτοί είναι το μέλλον των νησιών μας και η φωτεινή πυξίδα του μέλλοντος, συμμετείχε στη σύσκεψη της σχολικής επιτροπής και ενημερώθηκε για τα θέματα που τους αφορούν. Ο κ. Φόρτωμας τους συνεχάρη για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τις χρονιές που πέρασαν, καθώς η πανδημία έφερε νέους όρους στο προσκήνιο και η τηλεεκπαίδευση αποτέλεσε τον κύριο τρόπο εκπαίδευσης, στερώντας τη δια ζώσης επαφή και συνεργασία μαθητών και δασκάλων. 

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Κυκλάδων πήρε μέρος σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Γαρδέρη και τους Αντιδημάρχους κ. κ. Μιχάλη Ζαμπέτα, Αντώνη Κοκιασμένο, Δημήτρη Κοτούλια και Κωνσταντίνο Φιλιππαίο, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα πρώτης προτεραιότητας ζητήματα που απασχολούν την Κύθνο και τους κατοίκους της, αλλά και για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου. 

Τέλος ο κ. Φόρτωμας επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας και το Αγροτικό Ιατρείο Χώρας, όπου συνάντησε το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών στο νησί και για τις ανάγκες που υπάρχουν. 

«Η επίσκεψή μου στην Κύθνο είναι διαφορετική από τις προηγούμενες φορές καθώς ο ήχος του σχολικού κουδουνιού και οι φωνές των παιδιών του νησιού μας κάνανε σήμερα κοινωνούς της αισιοδοξίας τους, δίνοντας μας ελπίδα πως αξίζει για αυτά τα παιδιά να κάνουμε θυσίες και αγώνες διαρκείας. Δεσμεύομαι από την θέση που βρίσκομαι να υπηρετώ τις Κυκλάδες και να βοηθήσω με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση των ονείρων τους και εργάζομαι σκληρά για αυτό» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας κατά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του.