Φ. Φόρτωμας στο One Channel: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η κοινωνική δικαιοσύνη

Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου ο βουλευτής ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για το προσφυγικό, τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, αλλά και για την ψήφο των αποδήμων.

Ξεκινώντας τη συνέντευξή του, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στα συριακά εδάφη υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «ένα ευχάριστο γεγονός ότι έχει τερματιστεί η σύρραξη και οδεύει προς μια διαδικασία λύσης». Η θέση της Ελλάδας στη γενικότερη γεωστρατηγική εικόνα, σύμφωνα με τον βουλευτή, αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα τόσο για τα Βαλκάνια όσο και για την Ευρώπη γενικότερα.

Μίλησε στη συνέχεια για το ζήτημα του προσφυγικού, για τις διαστάσεις του ζητήματος τη στιγμή που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση και εξήγησε πως εξαιτίας της σημαντικότητας του προβλήματος, η ΝΔ φέρνει νομοσχέδιο για το άσυλο «δημιουργώντας πιο ισχυρούς δεσμούς και πιο αυστηρά πλαίσια στην παροχή ασύλου των παράνομων μεταναστών».

Ο ίδιος αποδέχεται τον όρο λαθρομετανάστης και σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τη χρησιμοποιεί. Αναφορικά με τον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος ψηφίζεται τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, εξήγησε τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτόν λέγοντας πως πρόκειται για διορθώσεις στους ήδη υπάρχοντες αναπτυξιακούς νόμους με μερικές τροποποιήσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν πλαίσιο επενδύσεων και θα ευνοήσουν τα αναπτυξιακά πάρκα. Είναι ένα μέτρο, σύμφωνα με τον κ. Φόρτωμα, το οποίο θα ευνοήσει τους μικροεπιχειρηματίες, καθώς προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη.

Μίλησε και για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, οι οποίες, ισχυρίστηκε πως «θα είναι προς την κατεύθυνση της ανάσας της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Τέλος, σχολίασε και την ψήφο των αποδήμων υπογραμμίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να καθιερώσει την ψήφο των αποδήμων» και θεωρεί επιτυχία του πρωθυουργού τη επίτευξη συναίνεσης μεταξύ των περισσότερων κομμάτων.

One Talk