Ενημερωτική συνάντηση στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί της Σύρου.

Παρόντες από την πλευρά του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ήταν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής καθώς και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης έγινε παρουσίαση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, των υποδομών και του έργου του. Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος επισήμανε πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέσα από τα αναπτυξιακά προγράμματα, τα οποία διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια, και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει, στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της νησιωτικότητας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις Κυκλάδες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην άσκηση του πολύπλευρου ρόλου του και συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Κυκλάδων γύρω από τον τομέα της Γαστρονομίας ώστε να ενισχύσει την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, κυρίως μέσα από το νέο έργο για τη δημιουργία ενός cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας ως μετεξέλιξη και ανάπτυξη του Δικτύου Aegean Cuisine.

Ο κ. Φόρτωμας ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Ρούσσο για την ενημέρωση και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και υποδομών του Επιμελητηρίου.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα στη σημασία των πρωτοβουλιών και των δράσεων του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις Κυκλάδες και δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεση του Επιμελητηρίου ώστε να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών.

Επιμελητήριο Κυκλάδων