Δήλωση Φίλιππου Φόρτωμα για την Ημέρα της Ευρώπης

Σήμερα γιορτάζουμε τη Διακήρυξη Schuman του 1950, την ενότητα, την ειρήνη, τη δημοκρατία, την προοπτική αλλά και τη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον. Γιορτάζουμε όλη την πρόοδο που έχουμε σημειώσει από το 1979 όταν η Νέα Δημοκρατία και ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, οδήγησαν τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό δρόμο.

Τα προβλήματα και οι δοκιμασίες τα οποία αντιμετωπίζουν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κοινά όπως και οι πολιτικές που μας ενώνουν, ώστε η δύναμη της συνεργασίας να μετουσιώνεται σε πρόοδο και ευημερία για όλους τους πολίτες της και κυρίως για τους νέους που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

Έναν μήνα πριν τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ας αναλογιστούμε την ευθύνη να αποφασίσουμε για τη σοβαρή εκπροσώπηση της Ελλάδας μας σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται, αλλά παραμένει το κοινό μας σπίτι. Εύχομαι σε αυτές τις ευρωεκλογές να μας εκπροσωπήσουν άξιοι μαχητές οι οποίοι θα διεκδικήσουν καλύτερες μέρες για τη χώρα μας, τόσο σε θέματα ενεργειακής αυτονομίας, κλιματικής κρίσης, Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και επενδύσεων, όσο και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Το μήνυμα  είναι σαφές: «Αξιοποίησε την ψήφο σου. Για να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα».

Η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι. Μαζί χτίζουμε το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον! Είμαστε πιο δυνατοί μαζί!

Ημέρα της Ευρώπης