Επιβεβλημένη η εφαρμογή της τηλεϊατρικής στα νησιά

Για την επιστημονική μέθοδο της τηλεϊατρικής και την ανάγκη εφαρμογή της στη νησιωτική Ελλάδα, μίλησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, σε τοποθέτηση του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών κατά τη συνεδρίαση με θέμα «eHealth – Ηλεκτρονική Υγεία».

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση της πληροφορίας και η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσουν τον κανόνα σε κάθε κλάδο, το eHealth θα τοποθετηθεί   σαν ακρογωνιαίος λίθος σε όλα τα ανεπτυγμένα συστήματα υγείας. 

Απολύτως αναγκαία χαρακτήρισε την εφαρμογή της τηλεϊατρικής, λόγω του μεγάλου αριθμού των πολιτών οι οποίοι χρειάζονται περίθαλψη, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα μικρά νησιά της άγονης γραμμής. 

Ο κ. Φόρτωμας τόνισε ότι η έλλειψη οργανωμένων μονάδων παροχής υπηρεσιών Υγείας στα νησιά, η δυσκολία στις μετακινήσεις ιδιαίτερα των ηλικιωμένων ανθρώπων, καθιστά επιτακτική την αξιοποίηση των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, ώστε παρασχεθεί ορθή ιατρική περίθαλψη στον σύνολο των πολιτών και να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών στα νησιά.

https://www.youtube.com/watch?v=cOueX-jjBN8&feature=youtu.be

Τηλεϊατρική

Βουλευτής Κυκλάδων