Φίλιππος Φόρτωμας: «Αναμορφώνουμε τις δημόσιες συμβάσεις για την κατασκευή ποιοτικότερων έργων»

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας,  πραγματοποίησε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Φόρτωμας είπε ότι το νομοσχέδιο θα επιλύσει χρόνιες παθογένειες, αναμορφώνοντας το ρυθμιστικό πλαίσιο των δημόσιων συμβάσεων, επιταχύνοντας και απλοποιώντας τις διαδικασίες, βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και των έργων, με σκοπό τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των κυριότερων χρηματοδοτικών προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, τον Αναπτυξιακό νόμο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 «Αυτό το νομοσχέδιο αφορά τους οικονομικούς φορείς, τις αναθέτουσες αρχές, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας. Με διαφανή κριτήρια και αυστηρές κυρώσεις, με δίκαιους κανόνες για την αγορά, επιχειρούμε να κερδίσουμε το στοίχημα εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις πιο επιτακτική παρά ποτέ με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τον εξορθολογισμό του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την υγιή οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Με πίστη στις δυνάμεις μας, όραμα, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, θα καταφέρουμε να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης», τόνισε ο Βουλευτής Κυκλάδων.