Φίλιππος Φόρτωμας από Άνδρο & Τήνο: «Με γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί των πολιτών»

Στην Άνδρο βρέθηκε την Μ. Δευτέρα 26/4 ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας όπου και πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας του νησιού μαζί με την Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Άνδρου Ράνια Ταουσάνη. Ο Βουλευτής Κυκλάδων συνομίλησε με το υγειονομικό προσωπικό που καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας πολύ μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες που προκύπτουν και συζήτησε μαζί τους τόσο για την πορεία των εμβολιασμών, όσο και για το θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και ειδικά του Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη, το οποίο και θα μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο με στόχο την εύρεση λύσης. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Άνδρου. Κατά τη συνάντησή του με  τον Διοικητή Πυραγό κ. Χρήστο Παπαϊωάννου και τον Γραμματέα του Πανελλαδικού Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών κ. Νικόλαο Κατσίκη, ενημερώθηκε για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την υπηρεσία, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία και εκτενής αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε Σταθμό Δ’  Τάξης και εξεύρεσης νέου κτιρίου για μετεγκατάσταση. 

Το πρωί της ίδιας μέρας και πριν την αναχώρησή του για την Άνδρο, ο κ. Φόρτωμας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Τήνου και είχε συνεργασία με την επιστημονική Διευθύντρια κ. Ελισαμπέτα Μπαλταρέτσου και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών στο νησί. Είχε δε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και με πολίτες που εμβολιάζονταν εκείνη την ώρα, οι οποίοι ένιωθαν ανακούφιση, καθώς με αυτόν τον τρόπο θωρακίζουν τον εαυτό τους, αλλά και τη δημόσια υγεία. 

Στο πέρας των συναντήσεων εργασίας που είχε ο Βουλευτής Κυκλάδων, δήλωσε: ” Τόσο στην Άνδρο όσο και στην Τήνο, η πορεία των εμβολιασμών είναι εξαιρετική, προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς, με το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην πανδημία και αυτό είναι αποκλειστικά το εμβόλιο. Στόχος όλων μας είναι η ασφαλής επανεκκίνηση του τουρισμού, ώστε να ξεκινήσει η οικονομική ανάκαμψη των νησιών και της χώρας μας.

Πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε για να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω! Η επαφή μου με τις διοικήσεις των Κέντρων Υγείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους πολίτες, με γέμισε χαρά, αισιοδοξία και πίστη, πως αυτή η στιγμή δεν αργεί. ”