Φίλιππος Φόρτωμας: «Η Κυβέρνηση καλύπτει έμπρακτα τις βασικές ανάγκες υγείας των νησιών μας»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, για την έκδοση απόφασης από το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού σε δομές υγείας του νομού.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. Γ4α/Γ.Π.οικ. από 8/3/2023 απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, προκηρύχθηκαν πέντε (5) θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ για την πλήρωση κενών στις δομές υγείας σε Νάξο, Μύκονο, Αμοργό, Κύθνο και Μήλο. Αναλυτικά, προκηρύχθηκε μια (1) θέση Διευθυντή Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου και από μια (1) θέση Επιμελητή Α’ Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στα Κέντρα Υγείας Μυκόνου, Αμοργού και Μήλου και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση καλύπτονται βασικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας στα νησιά μας και ενισχύεται το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών. Ειδικά, η κάλυψη, μετά από πολλούς μήνες, της θέσης του χειρουργού μαιευτήρα-γυναικολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου αποτελεί σημαντική ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στη δομή και λύνει το σημαντικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.

Μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό, οι οποίοι στήριξαν τις προτάσεις που τους κατέθεσα στις κατ’ ιδίαν πρόσφατες συναντήσεις μας και προκήρυξαν τις σχετικές θέσεις ιατρών σε πέντε νησιά των Κυκλάδων. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας σύγχρονη πολιτική για τη Δημόσια Υγεία, εξασφαλίζει με τις αποφάσεις και τις ενέργειες της, το δικαίωμα κάθε πολίτη να απολαμβάνει το υψηλότερο εφικτό επίπεδο περίθαλψης και καλύπτει έμπρακτα τις βασικές ανάγκες υγείας των κατοίκων των νησιών μας. Συνεχίζουμε μαζί!»

ιατρικό προσωπικό, προσλήψεις