Φίλιππος Φόρτωμας: «Να γίνει η Φωκίδα ο τόπος που θέλουμε»

Για τον στρατηγικό σχεδιασμό, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του νομού Φωκίδας, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Η τοποθέτηση του κ. Φόρτωμα έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής με θέμα «Περιορισμοί που επιβάλλονται για υπέρτερο δημόσιο συμφέρον και εμποδίζουν την ανάπτυξη γεωγραφικών περιοχών και περιφερειών: Θέσπιση κινήτρων και παροχή αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς άρση των αδικιών- Η περίπτωση της Φωκίδας ως η πλέον χαρακτηριστική».

Ο Βουλευτής Κυκλάδων, φανερά ευαισθητοποιημένος λόγω της καταγωγής του εκ μητρός από την ευρύτερη περιοχή, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η Φωκίδα στερείται επενδυτικής δραστηριότητας, η οποία θα βοηθούσε πολύ στην οικονομική της ανάπτυξη. Τόνισε δε, ότι θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια ανάδειξης των πολιτιστικών, τουριστικών , γεωργικών, κτηνοτροφικών, αλλά και των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων που έχει ο τόπος, ούτως ώστε να δοθούν κίνητρα στη νέα γενιά για να παραμείνει στη Φωκίδα. Ο κ. Φόρτωμας επεσήμανε την ανάγκη κοινωνικής συνοχής στην περιοχή, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου.

Τέλος, ο βουλευτής τόνισε ότι στόχος για το Νομό Φωκίδας πρέπει να είναι ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, το οποίο να συνδυάζει όλους τους τομείς, στους οποίους η περιοχή μπορεί να πρωτοστατήσει, όπως είναι ο τομέας του τουρισμού και των επενδύσεων, κάνοντας έκκληση για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα προωθήσουν τον χειμερινό τουρισμό και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, με τη συνεργασία της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχω σε αυτήν την συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, η οποία αφορά τον ένα από τους δύο τόπους καταγωγής μου, την Φωκίδα. Με την περιοχή έχω ισχυρούς δεσμούς, λόγω της  καταγωγής της μητέρας μου και επιθυμώ να συμβάλλω όπως μπορώ στην ανάπτυξή της, καθώς θεωρώ ότι ένας τόσο όμορφος τόπος, δεν θα πρέπει να υστερεί σε τίποτα από την υπόλοιπη Ελλάδα και μπορεί ταυτόχρονα να κάνει πολλά βήματα μπροστά», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Φωκίδα