Φίλιππος Φόρτωμας: Σε τροχιά ολοκλήρωσης το έργο στο Φράγμα Τσικαλαριού Νάξου

Συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά και το Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Πολυκρέτη, κατά τις οποίες επικεντρώθηκαν σε αναπτυξιακά έργα ύδρευσης και άρδευσης της Νάξου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας συζήτησε με τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα για την πορεία των εργασιών του Φράγματος Τσικαλαριού Νάξου, ενός έργου ζωτικής σημασίας, που θα διασφαλίσει την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και των κατοίκων του. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει σχετική μελέτη από το Υπουργείο, αναφορικά με το δίκτυο άρδευσης και ύδρευσης της πεδινής Νάξου και στη συνέχεια θα ενταχθεί σε ένα από τα εργαλεία χρηματοδότησης του Υπουργείου. Με τον τρόπο αυτό, θα προχωρήσει η κατασκευή των απαραίτητων και αναγκαίων έργων διαχείρισης, που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην κατασκευή των δικτύων αξιοποίησης των ταμιευτήρων του Τσικαλαριού, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής.

«Ένα έργο πνοής για τη Νάξο, το Φράγμα Τσικαλαριού, προχωράει προς την ουσιαστική ολοκλήρωσή του. Η μελέτη του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης και η μετέπειτα χρηματοδότησή του είναι τεράστιας σημασίας και θα συνδράμει καθοριστικά στην οριστική επίλυση του προβλήματος άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής, κάτι που αφορά άμεσα την τοπική κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος ότι μέσα στα επόμενα χρόνια το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και με την ένταξη των δικτύων, με αποτέλεσμα οι Ναξιώτες θα βιώσουν την ανάπτυξη του τόπου τους» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Γιώργος Γεωργαντάς