Φίλιππος Φόρτωμας στο ” Μανιφέστο” για την προμήθεια των Canadair: «Διασφαλίζονται ζωές και περιουσίες, εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας»

Δήλωση του Βουλευτή Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα στην εφημερίδα “Το Μανιφέστο”:

Χθες υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο που αποτελεί το επιστέγασμα μίας εξαιρετικά σημαντικής πορείας διαπραγματεύσεων, η οποία διεξήχθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε το 2023, ενώ η σχετική σύμβαση υπεγράφη το 2024.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν δεδομένο. Είναι γνωστό μέσα από πλήθος δημοσιευμάτων ότι η συμφωνία αυτή, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν ήταν εγγυημένη και δεν έλειψαν οι φορές που θεωρήθηκε αμφίβολη η ολοκλήρωσή της.

Πλέον, ύστερα από 50 χρόνια, δίνεται η δυνατότητα την ελληνική πολιτεία, με πολύ μεγάλο κόπο και προσπάθεια και μετά από δαιδαλώδεις διαπραγματεύσεις, να μπορέσει να αποκτήσει και να ανανεώσει, εκ νέου, τον στόλο των Canadair της. Συνεπώς, νομίζω ότι η σημασία και η αξία του εν λόγω νομοσχεδίου είναι προφανής, καθώς μέσω αυτού διασφαλίζουμε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και ταυτόχρονα εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες της χώρας.