Φ. Φόρτωμας: “Ελληνικός τουρισμός. Η διαχρονική πρώτη επιλογή μας

Η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” φιλοξένησε ενδιαφέρον άρθρο του Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη, την εξαιρετική περίοδο του 2021 και τη νέα σεζόν η οποία ξεκινά με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές.

Αναλυτικά το άρθρο:

Στο κατώφλι της νέας τουριστικής περιόδου, η οποία όπως ανακοίνωσε και το Υπουργείο Τουρισμού θα ξεκινήσει επίσημα από τον Μάρτιο, μπορούμε πια να κάνουμε μια παραδοχή: το αποτέλεσμα του 2021, οι 2 επιπλέον μονάδες που προστέθηκαν στο ΑΕΠ από τον τουρισμό, ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και στρατηγικού σχεδίου. Το αίσθημα ασφάλειας που παγιώθηκε στην συνείδηση των επισκεπτών μας ήρθε μετά από την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υιοθέτηση του Πράσινου Πιστοποιητικού, την αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων από την αρχή της πανδημίας σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και το αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν οι πολίτες μας ανταποκρινόμενοι στον εμβολιασμό αλλά και σε όλα τα αναγκαία μέτρα.

 Περάσαμε τις εξετάσεις με άριστα και συνεχίζουμε για μια νέα τουριστική χρονιά με αυξημένο αριθμό προκρατήσεων και σημαντικές ανακοινώσεις των σημαντικότερων tour operators  και αυξήσεις επισκεπτών από τις χώρες επιρροής τους. Μόνο η TUI ανακοίνωσε πως φέτος στόχο έχει να φέρει 3 εκ. επισκέπτες, αγγίζοντας τα προ κρίσης νούμερα. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που έχει καταγραφεί και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού είναι πως φέτος αναμένεται αύξηση των δαπανών στον προορισμό αλλά και αύξηση της διάρκειας παραμονής σε αυτόν, με αποτέλεσμα προφανώς την αύξηση των τουριστικών εσόδων της χώρας.

Προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της μεγάλης στροφής προς την κανονικότητα, η Κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις οι οποίες αντικατοπτρίζονται όλες στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Είναι εξαιρετικά σημαντική και  καθοριστική η συμβολή του με την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων στον κλάδο. Το νέο πλαίσιο δίνει κίνητρα για την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερες ρυθμίσεις για τους ξενώνες στους παραδοσιακούς οικισμούς των μικρότερων νησιών, με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, κάνοντας σαφές ότι δεν υπάρχουν νησιά δύο ταχυτήτων και πως έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να ενισχύσουν τις τουριστικές τους υποδομές.

Τέλος, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων τόσο ο ΕΟΤ όσο και το Υπουργείο Τουρισμού, προχωρά συστηματικά στην στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης του προορισμού, την ενίσχυση της κατάρτισης και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού μας αλλά και την στήριξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αποτελούν πολυδιάστατο συντελεστή στην ανάπτυξη του τόπου.

Για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο τουρισμός και μάλιστα ο βιώσιμος τουρισμός, αποτελεί προτεραιότητα αλλά και στοίχημα περεταίρω ανάπτυξης. Με στρατηγική και προγραμματισμό χαράσσουμε πολιτικές που θα είναι σύμμαχοι των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Σχεδιάζουμε ένα αύριο με ανάπτυξη και ευημερία για την χώρα μας.

Ελεύθερος Τύπος, τουρισμός