Με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής μετάβασης των νεφροπαθών της Πάρου προς τη Νάξο

Στην αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών Πάρου και Νάξου προέβη ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης,  σε συνεργασία με την Blue Star Ferries, μετά από ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα για το θέμα της μετάβασης των νεφροπαθών κατοίκων της Πάρου στο νησί της Νάξου.

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει τον προηγούμενο μήνα, ο κ. Φόρτωμας ζητούσε από τους αρμόδιους Υπουργούς να γνωστοποιήσουν τις ενέργειες στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προβούν, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ομαλή μεταβίβαση των νεφροπαθών κατοίκων της Πάρου προς τη Νάξο, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες αλλαγές στα εν λόγω δρομολόγια είχαν θέσει την υγεία των αιμοκαθαιρούμενων συμπολιτών μας σε κίνδυνο και  η προσωρινή λύση που είχε δοθεί μέσω δρομολογίων άλλων πλοίων, δεν εξυπηρετούσε την κατάσταση.

Ο κ. Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2020, θα επανέλθουν τα δρομολόγια που συνέδεαν τα δύο νησιά, ώστε να διευκολυνθούν οι δέκα οικογένειες νεφροπαθών, οι οποίες, για την ιατρική τους περίθαλψη, μεταβαίνουν κάθε εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, το οποίο διαθέτει μονάδα υποστήριξης νεφρού και τους υποστηρίζει ιατρικά.

ακτοπλοϊκή σύνδεση, νεφροπαθείς