Ο δρόμος προς τη Δημοκρατία της ελπίδας! – Άρθρο στη Daily Post

Του Φίλιππου Φόρτωμα, Βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ

Στους δύσκολους και γεμάτους προκλήσεις καιρούς που διανύουμε, συχνά γεννάται σε όλους μας το μεγάλο ερώτημα που αφορά το μέλλον μας, ως κοινωνία, συλλογικά και ατομικά. Η κρίση της πανδημίας ξύπνησε στους παλιούς μνήμες δύσκολες – αν και όχι συγκρίσιμες – και στους νέους δημιούργησε μια επιπλέον ανασφάλεια για το μέλλον. Οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στις ζωές μας είναι μεγάλες και κάποιες από αυτές θα μας ακολουθούν για καιρό. Τα μαθήματα που πήραμε, είναι εξίσου πολλά και σημαντικά, με κυρίαρχο την αξία της ελευθερίας.  Όμως, ενώ η ελευθερία είναι το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης, πολλές φορές, απορροφημένοι από την ταχύτητα της καθημερινότητας, δεν εστιάζουμε σε αυτήν.

Μέσα λοιπόν σε αυτή τη συνεχώς κινούμενη και μεταβλητή καθημερινότητα, καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από την Ελληνική Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται. Έρχεται λοιπόν, για πρώτη φορά στα χρονικά της Ελλάδας, η στιγμή να μιλήσουμε ανοιχτά για την πραγματική ελευθερία, που είναι ο δημόσιος αυτοοπροσδιορισμός των πολιτών και η αντιμετώπιση της βίας με προσδιορισμό το φύλλο.  Γυναίκες και άνδρες, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως της ταυτότητας που ο κάθε ένας θέλει να προσδώσει στη ζωή του, είναι ισότιμοι, σε μια Δημοκρατία, που στην ώριμη πια δεκαετία της σύγχρονης ζωής της, στέκεται η ίδια ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων τους έναντι σε κάθε μορφής βία. Βία λεκτική, σωματική, ψυχολογική. Βία που τόσα χρόνια κρύβανε οι ίδιοι στα συρτάρια της μνήμης τους, από φόβο ή ντροπή.

Το νέο νομοσχέδιο που θέσπισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί την αρχή της ελπίδας σε μια βαθιά ριζωμένη Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία  που βλέπει μακριά και ανοίγει τα χέρια της για να συμπεριλάβει όλους τους πολίτες, τους δυνατούς «αδύναμους», αυτούς που τολμούν να ορθώσουν ανάστημα θάρρους απέναντι στην κακοποίηση και τη στέρηση της ελεύθερης ύπαρξης.

Αυτή τη Δημοκρατία της ελπίδας οφείλουμε όλοι, από κάθε θέση που βρισκόμαστε, να προασπίσουμε, να θωρακίσουμε και να παραδώσουμε στη νέα γενιά μας!

Daily Post

Βουλευτής Κυκλάδων