Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο Volcano TV, στην εκπομπή “Τα Νέα των Κυκλάδων”

Στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού “Volcano TV” στη Σαντορίνη και στην εκπομπή “Τα Νέα των Κυκλάδων” με τους Παναγιώτη Μυτιληναίο, Γεωργία Δίελα και Δημήτρη Πράσσο, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας.

Ο κ. Φόρτωμας, απάντησε σε ερωτήσεις για θέματα της επικαιρότητας και ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Σαντορίνης, αλλά και όλων των νησιών των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, σχολίασε το ζήτημα της Υγείας στα νησιά και ιδιαίτερα των διακομιδών ασθενών, καθώς και τα διαλαμβανόμενα για το Νοσοκομείο Θήρας, στη συνάντηση που είχε με τη νέα Διοικήτρια.

Επίσης, εξέφρασε την ανάγκη αύξησης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στις Κυκλάδες και τη βελτίωση της διασύνδεσης των νησιών.

Τοποθετήθηκε, ακόμα, για το ζήτημα της επαναφοράς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και για την αποπληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα εισιτήρια, όπως και για την πρόσφατη επιτυχία της συμπερίληψης μικρών νησιών στο Μεταφορικό Ισοδύναμο καυσίμων.

Επιπλέον, σχολίασε ζητήματα που αφορούν το νησί της Σαντορίνης, όπως τη μεταφορά του λιμανιού και την εμπλοκή που έχει προκύψει με τον ΑΔΜΗΕ, τη μαρίνα, την απόδοση δημόσιων χώρων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο Θήρας, τις υποδομές, τα αναπτυξιακά έργα και το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο.

Τέλος, αναφέρθηκε στις επόμενες εθνικές εκλογές, την ημερομηνία διεξαγωγής τους και στη φημολογία για μείωση των εδρών στις Κυκλάδες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα επέλθει καμία αλλαγή.

Volcano TV