Περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα σε Σαντορίνη, Θηρασιά, Σύρο και Πάρο

Περιοδεία στη Σαντορίνη, τη Θηρασιά, τη Σύρο και την Πάρο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, αλλά είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής επισκέφθηκε το Ακρωτήρι της Σαντορίνης και παρακολούθησε τον Εσπερινό του Αγίου Ευσταθίου, παρόντος και του Επάρχου Θήρας, κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα και άλλων αυτοδιοικητικών του νησιού. Στις 20 Σεπτεμβρίου ο κ. Φόρτωμας παρακολούθησε, μαζί με τον Έπαρχο Θήρας, τη Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ευσταθίου στο Κοντοχώρι Θήρας. Τέλος, στις 21 Σεπτεμβρίου μετέβη στη Θηρασιά, όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Παναγίας της Γιάτρισσας, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θηρασιάς, κ. Πέτρο Καραμολέγκο. Παρόντες ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Θήρας, κα Καλίτσα Βάλβη και ο Έπαρχος Θήρας, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας μετέβη στη Σύρο, όπου παρέστη στην τελετή Ανακηρύξεως της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη Σύρου-Ερμούπολης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στα εγκαίνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό. Ο κ. Φόρτωμας είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Σύρου, κ. Στάθη Μπαρμπούνη, κατά την οποία συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και θέματα καθημερινότητας του νησιού. Τέλος, στις 24 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής, μαζί με πλήθος πιστών, παρακολούθησε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Παναγίας της Φανερωμένης, στον ομώνυμο Καθολικό Ιερό Ναό.

Στη συνέχεια, στις 26 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής επισκέφτηκε την Πάρο, όπου παρευρέθηκε στο μνημόσυνο για τα θύματα του Ναυαγίου Εξπρές Σάμινα, στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή. Στη συνέχεια, παρέστη στο τρισάγιο, εις μνήμην των απωλεσθέντων, που τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη θέση «Κορακιές».

Το  ίδιο βράδυ, ο κ. Φόρτωμας παρακολούθησε εκδήλωση για τη μνήμη των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την οποία διοργάνωσε το ΓΕΛ Πάρου και η αεικίνητη Διευθύντριά του, κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν επίσης η ηθοποιός κα Μιμή Ντενίση και η Πρόεδρος του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, κα Έφη Μαυροπούλου. Τέλος, κατά τη διαμονή του στην Πάρο, ο βουλευτής συναντήθηκε με την Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Πάρου, κα Κατερίνα Βιτζηλαίου, με την οποία συζήτησαν για διάφορα ζητήματα που απασχολούν το νησί.

Ο κ. Φόρτωμας με την ολοκλήρωση του ταξιδιού του δήλωσε: «Οι άνθρωποι μας είναι η κινητήριος δύναμή μας! Με τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, τα νησιά μας αλλάζουν εικόνα και βελτιώνεται η καθημερινότητά των πολιτών, κάτι που αποτελεί προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεχίζουμε μαζί!»

Περιοδεία