Πρόταση αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και εγκαταστάσεων της Κύθνου

Σε παρέμβασή του στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιοχών και Ορεινών Όγκων της Βουλής, ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, αναφέρθηκε στην ταύτιση του ιαματικού τουρισμού με τον τουρισμό ευεξίας και στην ανάγκη αύξησης των ροών από το εξωτερικό. Άλλωστε, ο ιαματικός τουρισμός είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες μορφές εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, ο ιαματικός τουρισμός δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και τις πιο παραγωγικές ομάδες πολιτών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει να κάνει με άτομα υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας. Επίσης, συνδέεται άμεσα με άλλες μορφές τουρισμού όπως ο περιπατητικός, ο αθλητικός και ο γαστρονομικός, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως αναπτυγμένες στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο κ. Φόρτωμας έκανε ειδική αναφορά στις ιστορικές ιαματικές πηγές της Κύθνου και στην αναγκαιότητα επισκευής και αξιοποίησης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων, οι οποίες χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Επίσης, μίλησε για τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει η οργανωμένη επαναλειτουργία των ιαματικών πηγών της Κύθνου, όσο και η λειτουργία αυτών της Μήλου, τόσο στην τοπική οικονομία με την παράλληλη προσέλκυση επενδύσεων, όσο και στην τουριστική δραστηριότητα των νησιών.

Ιαματικός τουρισμός

Βουλευτής Κυκλάδων