Σε Πάρο κι Αντίπαρο ο Βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας

Την Πάρο και την Αντίπαρο επισκέφτηκε την Τετάρτη 5 Αυγούστου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, Χριστιάνα Καλογήρου & Ευάγγελο Κυριαζόπουλο καθώς και τον Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο, Θεόδωρο Κλιάρη.

Πρώτα επισκέφθηκαν τον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής, όπου συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, ξεναγήθηκαν στο Ναό, στο χώρο του Βαπτιστηρίου και στο Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται μέσα στον περίβολο του Ναού.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο, τον Έπαρχο Πάρου Αντιπάρου, Κώστα Μπιζά, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη κατευθύνθηκαν πεζοί στο Λιμεναρχείο Πάρου όπου συζήτησαν εκτεταμένα μαζί με τον Λιμενάρχη του νησιού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει· την στελέχωσή του καθώς και το θέμα της στέγασής του.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Φόρτωμσς συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πάρου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Μάρκου Κωβαίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου και του τουριστικού κλάδου (Ένωσης Ξενοδόχων και εκπροσώπους των ναυτιλιακών πρακτόρων).

Ο κ. Φόρτωμας στο λόγο του, συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του, εξέφρασε την κατανόησή του προς τους εκπροσώπους του Εμπορικού και Τουριστικού κλάδου του νησιού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τόνισε ότι είναι στο πλευρό τους, προκειμένου να τα ξεπεράσουν. Σημείωσε ότι παρακολουθεί με αμέριστο ενδιαφέρον τα θέματα που απασχολούν το νησί καθώς και το πρόβλημα που ενέσκηψε με τη διαρροή καυσίμων από το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ.

Συνεχάρη τον Υπουργό για την αμεσότητα των ενεργειών του, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και να ξεπεραστεί το πρόβλημα, καθώς και για την επιβεβαίωση της δέσμευσής του για ανέλκυση του ναυαγίου, το συντομότερο.

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί. Ειδικότερα για την Πάρο που δεν έχει μεγάλους ορεινούς όγκους, σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνει εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Τόνισε ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση του ειδικού χωροταξικού για τις ανανεώσιμες πηγές και των τοπικών χωροταξικών, καθώς αυτή είναι η μόνη λύση για την προστασία της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι αναγκαία η πράσινη ενέργεια, αλλά λελογισμένα· βασικό στοιχείο, θα πρέπει να είναι η διαβούλευση κι ο διάλογος με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό οι ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος τον ευχαρίστησε θερμά, για την παρουσία του στην σύσκεψη καθώς και για την στήριξή του στο θέμα των ανεμογεννητριών.

Μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο Πάρου, επισκέφθηκαν την Αντίπαρο κι είχαν σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου κ. Τάσου Φαρούπου, με την παρουσία των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν το νησί. Ο κ. Φόρτωμας, μίλησε για την ιδιαίτερη ευαισθησία του προς τα μικρά νησιά του νομού, υποσχόμενος να συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειές του για την επίλυση των προβλημάτων παρουσιάζονται.

Το απόγευμα, κατά την αναχώρησή του και την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Πάρο και στην Αντίπαρο, ο Βουλευτής, εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε σε αγαπημένους τόπους κι έγινε κοινωνός των προβλημάτων από τους αρμόδιους φορείς και τους Τοπικούς άρχοντες των δύο νησιών: «Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βρέθηκα στην Πάρο κι Αντίπαρο σήμερα, και μου δόθηκε η δυνατότητα να αφουγκραστώ την αγωνία των επαγγελματιών της Πάρου καθώς και να συναντηθώ με εκπροσώπους των Αρχών των δύο νησιών. Μεγάλη χαρά ένιωσα στο άκουσμα της είδησης, δια στόματος του αρμόδιου Υπουργού, κ. Ι. Πλακιωτάκη για άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του ΣΑΜΙΝΑ, καθώς και τη διαβεβαίωσή του για εκκίνηση σημαντικών λιμενικών έργων στα νησιά της Πάρου κι Αντιπάρου. Από πλευράς μου, θα συνεχίσω να είμαι αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνεται, γιατί στο νου μου πάντα είναι οι Κυκλάδες κι η αγάπη μου γι’ αυτές. Προχωράμε με ελπίδα, δυνατά για τις Κυκλάδες!»

Αντίπαρος, Πάρος