Στα ιστορικά εγκαίνια αλλαγής ιδιοκτησίας του Νεωρίου Σύρου παραβρέθηκε ο Βουλευτής, Φίλιππος Φόρτωμας

Στην ιστορικής σημασίας τελετή εγκαινίων για την ολοκλήρωση της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ναυπηγείων του Νεωρίου Σύρου, συμμετείχε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, προσκεκλημένος του νέου ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Πάνου Ξενοκώστα.

Η διαδικασία μεταβίβασης σε νέα ιδιοκτησία υπήρξε πολύμηνη με σοβαρές καθυστερήσεις, ενώ ολοκληρώθηκε κατά τους πρώτους μήνες ανάληψης καθηκόντων της σημερινής κυβέρνησης.

“Είναι μια ιστορική ημέρα για το Νεώριο της Σύρου, όσο και για την Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του ναυπηγείου του νησιού, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα της Ελλάδας, ένα βήμα ακόμα προς την κανονικότητα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”, δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Παράλληλα, το πρωί της Τετάρτης, ο Βουλευτής Κυκλάδων, έλαβε μέρος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Θεμάτων.

Το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ο κ. Φόρτωμας, παραβρέθηκε στη δεξίωση που διοργάνωσαν από κοινού ο κ. Ξενοκώστας με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στο ξενοδοχείο «Ερμής».

Νεώριο