Στη Νάξο με τον Υπουργό Ναυτιλίας ο Φίλιππος Φόρτωμας

Τη Νάξο επισκέφθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδεύοντας τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, αποτελούμενου επίσης από τον Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Θέμη Χειμάρα, τον Βουλευτή Έβρου, κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Πάνο Αλεξανδρή, αλλά και τους λοιπούς βουλευτές Κυκλάδων.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων με τον Γ.Γ. Αιγαίου, κ. Κουτουλάκη

Οι συναντήσεις εργασίας ξεκίνησαν από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, όπου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη, κ.κ. Καλλίνικο, ενώ ξεναγήθηκαν στη Χώρα, όπου συνομίλησαν με πολίτες και καταστηματάρχες του νησιού, οι οποίοι τους μετέφεραν την ικανοποίησή τους για την μέχρι τώρα τουριστική κίνηση. Αμέσως μετά, επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο Νάξου, όπου ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Αλέξιος Αποστολόπουλος, απένειμε σε όλους τιμητική πλακέτα. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης, το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την επιβατική κίνηση στο λιμάνι του νησιού, ενώ πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στο ασθενοφόρο σκάφος του Λιμενικού.

Απονομή πλακέτες από τον Λιμενάρχη, κ. Αποστολόπουλο

Το μεσημέρι πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Νάξου, κ. Δημήτριο Λιανό, τον Έπαρχο Νάξου, κ. Γιάννη Μαργαρίτη, Αντιδημάρχους και λοιπούς αυτοδιοικητικούς, στο Δημαρχείο του νησιού. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ Αντιπλοίαρχος Λ.Σ κ. Ιάκωβος Γκίζης, ο Λιμενάρχης Νάξου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Αλέξιος Αποστολόπουλος, ο  Προέδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Ρούσσος, ο Προέδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, κ. Μανώλης Μπαρδάνης, ο Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Νάξου, κ.  Νίκος Κουτελιέρης, ο Προέδρος της Μαζικής Εστίασης Νάξου, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι των Σμυριδεργατών Νάξου, ο Προέδρος των Κτηνοτρόφων Νάξου, κ. Βασίλης Κρασσάς, η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, κα Καλλίτσα Φραγκίσκου και τέλος, εκπρόσωποι επαγγελματικών, αθλητικών και λοιπών φορέων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα καθημερινότητας, αλλά και θέματα υποδομών της Νάξου ενώ αμφότερες οι πλευρές υπογράμμισαν τον καταλυτικό ρόλο της στήριξης της Κυβέρνησης μέσα από την πληθώρα των χρηματοδοτικών εργαλείων που διατίθενται από τα Υπουργεία. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, αλλά και ο επιχειρηματικός και τουριστικός κόσμος του νησιού. 

Από τη σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού

Τέλος, βρεθήκαν με μέλη και στελέχη της ΔΗΜΤΟ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπου εκτενώς απασχοληθήκαν με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και ζητήματα της καθημερινότητας.

«Η σημερινή επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, είναι πολύ σημαντική και σημειολογική, γιατί αποδεικνύει ότι τα νησιά μας είναι η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται σταθερά δίπλα σε κάθε νησιώτη. Συνεχίζουμε μαζί!», δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων στο τέλος της επίσκεψης.

Περιοδεία στη Χώρα Νάξου

Γιάννης Πλακιωτάκης, Νάξος