Στη Σύρο για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου ο Φίλιππος Φόρτωμας

Τη Σύρο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για τους εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, όπου παρακολούθησε την παρέλαση και συμμετείχε σε θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στις 26 Οκτωβρίου, ο βουλευτής στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ερμούπολη για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ενώ το ίδιο βράδυ, παρακολούθησε επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Κυκλάδων στο Πνευματικό Κέντρο.

Την παραμονή και ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο κ. Φόρτωμας παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, στις διήμερες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου έλαβε μέρος στην τελετή στεφάνωσης των Ηρώων της Ερμούπολης και ανήμερα της Εθνικής Εορτής στις δοξολογίες και στεφανώσεις στην Ποσειδωνία και στην Άνω Σύρο. Κατόπιν, παραβρέθηκε στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, στο Μνημείο Πεσόντων. Τέλος, παρακολούθησε την παρέλαση που ακολούθησε στην Πλατεία Μιαούλη.

Ο κ. Φόρτωμας με την ολοκλήρωση του ταξιδιού του δήλωσε: «Τιμούμε τους ένδοξους προγόνους μας, που υπερασπιζόμενοι το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της πατρίδας. Παραμένουν ακόμη και σήμερα ζωντανά παραδείγματα και φάροι ελπίδας και δύναμης για όλους μας. Σημείο αναφοράς δικό μας και των γενιών που έρχονται. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!»

28η Οκτωβρίου, Σύρος