Στη Βουλή εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημών της Διασποράς με πρωτοβουλία Φόρτωμα

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου Φόρτωμα, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς έλαβε χώρα μία εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση για την παγκόσμια δυναμική του απόδημου ελληνισμού στο πεδίο της έρευνας και καινοτομίας με θέμα «Ο ρόλος του απόδημου ελληνισμού στην ανάπτυξη της ελληνικής έρευνας και καινοτομίας». 

Την Επιτροπή ενημέρωσαν ο κ. Χρήστος Ταραντίλης, Εταίρος και Επικεφαλής της Κεντρικής Κυβέρνησης και του Δημοσίου Τομέα στην Ernst and Young (EY) Ελλάδος, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, η κα Αγνή Ορφανουδάκη, Αν. Καθηγήτρια Διοίκησης Λειτουργιών και Τεχνολογίας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ακαδημαϊκή Υπότροφος του Κολλεγίου Έξετερ και Υπότροφος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Χάρβαρντ και ο κ. Νίκος Τριχάκης, J.C. Penney Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Διοίκησης του MIT.

Οι συμμετέχοντες μίλησαν για την δυναμική των απόδημων Ελλήνων επιστημόνων στο πεδίο της ερευνάς, της καινοτομίας και της τεχνολογίας και επεσήμαναν την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προκειμένου η δυναμική αυτή να μπορέσει να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικό όφελος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Απόδημος ελληνισμός, έρευνα και καινοτομία