Συνάντηση εργασίας του Φίλιππου Φόρτωμα με την Πρόεδρο του Δικτύου Αιρετών της Ευρώπης

Συνάντηση εργασίας με  την κ. Ιωάννα Ζαχαράκη,  Πρόεδρο του Δικτύου Αιρετών της Ευρώπης και αντιδήμαρχο του Solingen Γερμανίας, είχε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επίσημων επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Φόρτωμας με σκοπό την εξωστρέφεια της Επιτροπής προς τους Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να διευρυνθεί η συμμετοχή τους σε αυτή. 

Η κ. Ζαχαράκη είναι δραστήρια Ελληνίδα επιστήμονας και αυτοδιοικητική της διασποράς, που τιμά την καταγωγή της και ξεχωρίζει με την προσωπική της διαδρομή στη δημόσια ευρωπαϊκή σφαίρα, μέσα από θέσεις ευθύνης που της έχει εμπιστευτεί η γερμανική κοινωνία αλλά και οι Ευρωπαίοι ομόλογοι της, τους οποίους εκπροσωπεί στο ανώτερο συλλογικό θεσμικό τους όργανο. Είναι δε εξαιρετικά σημαντικό πως μια γυναίκα βρίσκεται σε αυτή την τόσο νευραλγική θέση από όπου διεκδικεί για το σύνολο της Ευρώπης αλλαγές. 

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς δήλωσε: “Σήμερα, θέσαμε τις βάσεις της κοινής συνεργασίας που μπορούμε να αναπτύξουμε μέσα από την  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, με μια σημαντική ελληνίδα της ομογένειας, την κ. Ιωάννα Ζαχαράκη. Προσωπικός μου στόχος είναι η Επιτροπή να γίνει ακόμη πιο εξωστρεφής και ταυτόχρονα να αποτελέσει τη φωνή όλων των Ελλήνων, σε όλα τα μέρη του κόσμου, και πόσο μάλλον ο σχεδιασμός κοινών δράσεων ευαισθητοποίησης και συνένωσης δυνάμεων, με ανθρώπους που ξεχωρίζουν και προοδεύουν στο εξωτερικό, αφήνοντας ένα σημαντικό αποτύπωμα μέσα από τη δράση τους ”. 

Ιωάννα Ζαχαράκη, Πρόεδρος Δικτύου Αιρετών Ευρώπης