Συνάντηση Φιλίππου Φόρτωμα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας για θέματα των Κυκλάδων

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνο Σκούμα επισκέφθηκε ο Βουλευτής  Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, παρουσία και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθερίου Οικονόμου. Κύρια θέματα της συζήτησής τους ήταν τα ζητήματα ασφάλειας που αφορούν τα νησιά των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στο γενικότερο ζήτημα υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων  των νησιών και στην  επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής τους με ανθρώπινο δυναμικό,  ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα και των επισκεπτών. Ο Υφυπουργός, αλλά και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσαν απόλυτα σύμφωνοι με το σκεπτικό του βουλευτή, τονίζοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες, προς  την επαρκή στελέχωση των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων. 

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Οι πολίτες των Κυκλάδων και οι επιχειρήσεις τους συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του εθνικού ΑΕΠ κάθε χρόνο. Η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στον ίδιο τους τον τόπο δεν πρέπει να είναι ζητούμενο ακόμη. Χαίρομαι που στο πρόσωπο των κ. κ. Οικονόμου και Σκούμα,  βρήκα δύο συνομιλητές που αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και σε αυτό το θέμα». 

Αρχηγός Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Σκούμας