Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την Αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα: «Ενισχυμένη η υγεία στις Κυκλάδες»

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα.  Μίνα Γκάγκα, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο, αναφορικά με θέματα της αρμοδιότητάς της και πιο συγκεκριμένα, για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.

Ο κ. Φόρτωμας μετέφερε στην Υπουργό την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των δύο νοσηλευτικών μονάδων με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Η κα. Γκάγκα διαβεβαίωσε το Βουλευτή, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού με την ειδική μοριοδότηση CODIV-19 και θα ακολουθήσουν προκηρύξεις για μόνιμο ιατρικό και διοικητικό προσωπικό. Συζητήθηκαν επίσης, μεταξύ των δύο, τρόποι προσέλκυσης ιατρών στις μονάδες υγείας όλων των νησιών, με κίνητρα που θα δοθούν. Περαιτέρω, η Υπουργός τόνισε ότι, για το 2022, οι προϋπολογισμοί των δύο μονάδων είναι αυξημένοι σημαντικά, συγκριτικά με αυτούς του 2021.

 «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την έκβαση της σημερινής μας συνάντησης με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα, η οποία επιθυμεί να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Μονάδες Υγείας του νομού Κυκλάδων. Είμαι βέβαιος ότι με τη συνδρομή της, θα διευθετηθεί το θέμα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, που αποτελούν τους κυριότερους πυλώνες υγειονομικής περίθαλψης στις Κυκλάδες» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Μίνα Γκάγκα, Υγεία