Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κώτσηρα, είχε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, αμέσως μετά την εκλογή του στην Προεδρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τον ελληνισμό της διασποράς ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς εκ μέρους του κ. Φόρτωμα. Ο κ. Υφυπουργός και ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Φόρτωμας, συζήτησαν το πεδίο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της Επιτροπής στο πλαίσιο των εκατέρωθεν αρμοδιοτήτων.

Ο κ. Φόρτωμας μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς είναι αυτονόητη. Αταλάντευτος σκοπός της Επιτροπής θα είναι η κατά τον καλύτερο τρόπο επίτευξη των αρμοδιοτήτων της. Η συζήτησή μας με τον κ. Υφυπουργό ήταν εξαιρετικά γόνιμη και περιελάμβανε μεταξύ άλλων, ζητήματα σχετικά με τη διατήρηση και προαγωγή των δεσμών μεταξύ της Βουλής και του ελληνικού λαού με τον απανταχού Ελληνισμό καθώς και τη μελέτη των προβλημάτων των απόδημων Ελλήνων».

Γιώργος Κώτσηρας