Συνέντευξη στον ΗΧΩ FM για τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΗΧΩ FM 102,1 και στην εκπομπή «Τα του οίκου μας και μη», έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Η συζήτηση με τη δημοσιογράφο Γεωργία Παττέ Καραγιαννιώτη επικεντρώθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και στις επιπτώσεις του στη χώρα μας. Ο Βουλευτής, ο οποίος βρίσκεται στη γενέτειρά του Τήνο, εδώ και κάποιες ημέρες, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις και τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκε στην αναστολή λειτουργίας του πολιτικού του γραφείου τόσο στη Αθήνα όσο και στη Σύρο, διατηρώντας ωστόσο επικοινωνία με τους πολίτες είτε τηλεφωνικά είτε μέσω διαδικτύου.

Σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα καθώς και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης της μετάδοσης του, είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, σημειώνοντας ότι τα μέτρα προστασίας στην Ελλάδα ελήφθησαν έγκαιρα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προτού υπάρξει έντονη διασπορά του ιού ανά την επικράτεια.

Ο κ. Φόρτωμας θέλησε να απευθύνει το δικό του μήνυμα, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις στα νησιά: «Μπορεί η κατάσταση να είναι ηπιότερη στα νησιά, χρειάζεται εν τούτοις μεγάλη προσοχή. Οι κάτοικοι των αστικών κέντρων θα πρέπει να επιδείξουν την απαιτούμενη ατομική ευθύνη και να περιορίσουν τις μετακινήσεις προς τα νησιά, διότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε περιοχές όπου οι δομές υγείας είναι υποτυπώδεις».

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών κι από την τήρηση των μέτρων εκ μέρους των πολιτών.

Σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό καθώς και στα μέτρα ανάσχεσής τους που ανακοινώθηκαν σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία, σημείωσε ότι αυτά στοχεύουν τόσο στην στήριξη όσο και στην προσωρινή ανακούφιση των πληγέντων από την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να αποκλείσει την επέκταση των υποστηρικτικών μέτρων προς τον τουριστικό κλάδο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει τον Μάιο.

ΗΧΩ FM, Συνέντευξη