Τοποθέτηση του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα για το φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Τετάρτη 29 Ιουλίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Φόρτωμας είπε ότι το παραπάνω νομοσχέδιο εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο της κυβέρνησης για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και ρεαλιστικού οικονομικού σχεδίου για τη χώρα.

Σε γενικότερο επίπεδο, ο κ. Φόρτωμας, υπογράμμισε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχονται από το εν λόγω νομοσχέδιο για όσους δοκιμάζονται από την πρωτοφανή κρίση λόγω πανδημίας, ώστε με την εφαρμογή ανακουφιστικών μέτρων να δημιουργηθούν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στην απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των αγροτών οι οποίοι μετρούν πενταετία ένταξης στον ΦΠΑ, καθώς και παράκτιων αλιέων των μικρών επαγγελματικών σκαφών.

Επίσης, εστίασε στο άρθρο 90 του νομοσχεδίου, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, καθώς παρέχει δυνατότητα προς όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να ρυθμίζουν την αποπληρωμή των οφειλών τους αλλά και των απαιτήσεων με τους οφειλέτες τους.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Φόρτωμας έδωσε έμφαση στην Υπουργική Τροπολογία με αριθμό 440/65 και ειδικότερα στο άρθρο 8, με το οποίο αποδεικνύεται έμπρακτα η στήριξη της κυβέρνησης προς τα ΚΤΕΛ προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους, καθώς εντάσσονται στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης των Επιχ/σεων με μειωμένο τζίρο. Αναφέρθηκε, επίσης, στο άρθρο 9 της παραπάνω Τροπολογίας, με το οποίο επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων, με την άμεση καταβολή του κόστους απευθείας στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις των Νησιών.

 «Οι φορολογικές παρεμβάσεις που αναφέρονται στο εν λόγω φορολογικό νομοσχέδιο κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Περιλαμβάνει διατάξεις που αποσκοπούν στην προσέλκυση επενδύσεων, τη διαμόρφωση ευνοϊκότερου φορολογικού περιβάλλοντος, τον εξορθολογισμό της φορολογίας των οχημάτων και την εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών, που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Όλα τα παραπάνω κρίνονται αναγκαία για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας», είπε στον επίλογο της ομιλίας του ο Βουλευτής Κυκλάδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Φορολογικό νομοσχέδιο