Ο Τσίπρας, το εξοχικό και ο Πολάκης

Άρθρο του Βουλευτή Φίλιππου Φόρτωμα στο political.gr

Με αφορμή τη δημοσιότητα που υπήρξε στην περίπτωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το εξοχικό στα Λεγραινά, γεννώνται πολλά ερωτήματα και σκέψεις. Όταν ένα περιστατικό τέτοιου είδους δει το φως της δημοσιότητας, οι αντιδράσεις που ακολουθούν από τον «θιγόμενο» συνήθως είναι αυτές που αναδεικνύουν και τις βαθύτερες παραμέτρους του θέματος, όπως επίσης τις κρυφές πλευρές του. Πλευρές, που ενδεχομένως είτε να μην έχουν βγει ακόμα στη δημοσιότητα είτε να μην αποκαλυφθούν ποτέ, μολονότι τίποτα δεν μένει κρυφό για πολύ καιρό.

Σίγουρα ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει ένας πολιτικός να επενδύει τα προσωπικά του έσοδα, που προκύπτουν από νόμιμο τρόπο κτήσης, είναι δικό του προσωπικό δικαίωμα. Εν προκειμένω, όμως, όταν η συζήτηση αφορά το εξοχική κατοικία , σε ακριβό προάστιο της Αττικής, λίγα μόλις βήματα από τη θάλασσα, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ενός αρχηγού αριστερού κόμματος η συζήτηση διευρύνεται πέραν από τα νομότυπα και νόμιμα.

Όταν το πολιτικό σου αφήγημα μπολιάζεται, από τα κομματικά σου γεννοφάσκια, με έννοιες όπως η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική ισότητα, η καπιταλιστική συσσώρευση του πλούτου, η ελίτ του κεφαλαίου κτλ είναι άκρως οξύμωρο να επιλέγεις, σε προσωπικό επίπεδο, μια στάση ζωής που μάλλον δεν πρεσβεύει όσα μέχρι σήμερα υποδυόσουν και διακήρυττες.

Με πολιτικούς όρους μιλώντας πάντα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε ευλόγως να χαρακτηριστεί και ως ξεκάθαρος εμπαιγμός των πολιτών, από τους οποίους με περίσσιο θράσος ζητάς την συντροφική τους ψήφο!

Κύριε Τσίπρα, τι έχετε να πείτε στους συντρόφους σας ή τους ψηφοφόρους σας, οι οποίοι δεν έχουν ούτε πρώτη κατοικία για να μείνουν, και έχετε φροντίσει εσείς για αυτό με την πλήρη αποτυχημένη διακυβέρνηση σας, της οποίας τα τραύματα φέρει στη σάρκα της μέχρι σήμερα η ελληνική κοινωνία; Τι έχετε να πείτε σε όλους όσοι υποστήριζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν ταυτίζεται με τα «λαϊκά» στρώματα του Ελληνικού πληθυσμού. Εκτός εάν η στήριξη που σας προσφέρει ο Παύλος Πολάκης σας αρκεί…

political.gr

Βουλευτής Κυκλάδων