«Η Ελλάδα προχωράει μπροστά στον τομέα των επενδύσεων»

Έπειτα από έντεκα χρόνια κρίσης, η χώρα μας είναι η μοναδική που δυσκολεύτηκε να ανακάμψει, παρά τη λήψη των περισσότερων μέτρων σε σύγκριση με τις άλλες χώρες που μπήκαν στα μνημόνια. Η βασική διαφορά της Ελλάδας από τις υπόλοιπες χώρες είναι ότι εδώ υπάρχει ένα σύστημα, που συνειδητά και επί χρόνια εμποδίζει τις επενδύσεις ή καταστρέφει κυρίως τη βιομηχανική παραγωγή. Και αυτό το σύστημα υπηρετεί πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι νοοτροπίες τόσα χρόνια άφησαν τον συνδικαλισμό να είναι άτρωτος και τα συνδικάτα να ενεργούν με τρόπο ασυμβίβαστο, έχοντας την ανοχή των κυβερνήσεων.

Στην ελληνική περίπτωση, την πιο μεγάλη καχεξία φέρνουν, από τη Μεταπολίτευση και μετά, αυτοί που σήμερα εκπροσωπούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστερά, ευρύτερα, με τη νοοτροπία και τη στάση τους. Για αυτό μόνο η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε σχέση με όλες τις χώρες που έχουν μπει σε διάφορα διεθνή προγράμματα δανειοδότησης τα τελευταία 25 χρόνια. Με τη στάση τους διώχνουν κεφάλαια, κάνοντας τρία πράγματα: εμποδίζοντας τις επενδύσεις, αυξάνοντας τα κόστη παραγωγής και μειώνοντας την εσωτερική ζήτηση.

Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνει τον μηχανισμό αυτόν, ενώ από την άλλη καθησύχαζε, όταν ήταν κυβέρνηση, την Ε.Ε,, η οποία ζητούσε να ξεμπλοκαριστούν κάποιες από τις μεγάλες επενδύσεις. Είναι, όμως, γνωστή η διπρόσωπη τακτική του σε όλο το φάσμα της  ελληνικής επικαιρότητας. Η παράσταση «ο ΣΥΡΙΖΑ φιλικός προς τις επενδύσεις», μετατρέπεται σε θέατρο του παραλόγου που δυσφημεί τη χώρα διεθνώς και θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και η επένδυση της Petrola στην Ελευσίνα ή η επένδυση χρυσού στις Σκουριές στη Χαλκιδική.

Ενώ κανένας ντόπιος ή δυτικόφιλος αστός δεν μπορούσε να επενδύσει σε αυτή τη χώρα, γιατί αμέσως συναντούσε απέραντα πολιτικά εμπόδια, οι επενδύσεις των «δικών τους ανθρώπων» προχωρούσαν ταχύτατα και με πολλούς επαίνους. Όλη αυτή η διακριτή μεταχείριση εκδηλώθηκε για δεκαετίες απέναντι στις επενδύσεις, από το μεγαλύτερο φάσμα της Αριστεράς και όχι μόνο.

Σε μία περίοδο όπως αυτή, που η πανδημία μαστίζει τη χώρα μας και έχει αναστείλει επενδυτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, η Ελλάδα δείχνει πλέον ένα σοβαρό αλλά και φιλικό πρόσωπο τόσο προς τους ημεδαπούς επενδυτές, όσο και προς τους ξένους επενδυτές. Σήμερα το έργο του Ελληνικού, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης, καθώς και άλλες επενδύσεις προχωρούν, ξεπερνώντας όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τα εμπόδια. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιεί όλες τις ευκαιρίες για να επανέλθει η Ελλάδα στη θέση που της αρμόζει.

Political

Βουλευτής Κυκλάδων