Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Φίλες και Φίλοι,

Η Επέτειος εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της μεγάλης και ηρωικής Επανάστασης του 1821 αποτελεί για όλους εμάς τους Έλληνες τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης ιστορίας μας. Η αρχή του τέλους 400 ετών σκλαβιάς, η αρχή μιας νέας σελίδας που έμελλε να αποτελέσει το έναυσμα δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους κάποια χρόνια αργότερα.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι το μήνυμα της ένωσης δυνάμεων και της αναγέννησης του ελληνισμού από τις στάχτες του. Με περίσσια ανδρεία και σθένος, οι αγωνιστές της Επανάστασης έχυσαν το αίμα τους στο βωμό του ύψιστου ιδεώδους και αγαθού, της ελευθερίας. Αναμετρήθηκαν με το σκοτάδι και έφεραν νίκη τιμής στους προγόνους τους και το φως στην πατρίδα τους. Έλαβαν τη δική τους θέση στο βάθρο των ηρώων του έθνους μας και στη συνείδηση όλων των Ελλήνων απογόνων τους αλλά και των φιλελλήνων πρωτεργατών της Επανάστασης. Των Φιλελλήνων που κράτησαν αναμμένο το λίκνο του έθνους μας σε καιρούς που ο φόβος υπερτερούσε της ελπίδας.

200 χρόνια μετά κρατάμε ανεξίτηλη την μεγάλη διδαχή των πράξεων αυτοθυσίας τους, τιμούμε το έργο τους και διατηρούμε δυνατή τη μνήμη τους. Τις σημαίες ψηλά, να τις χτυπά η αλμύρα του Αρχιπελάγους μας, του Αιγαίου του ήλιου και της ελευθερίας, του Αιγαίου που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας και του ελληνισμού!

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

Χρόνια πολλά σε όλους!

25η Μαρτίου