Φίλιππος Φόρτωμας: Λύση στο θέμα των «λευκών περιοχών» της Άνδρου

Το πρόβλημα των «λευκών περιοχών» και πιο συγκεκριμένα της Άνδρου, η οποία έχει περιοχές που αδυνατούν να κάνουν λήψη του ψηφιακού σήματος της Digea και είχε κάνει σχετική αναφορά ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, επιλύεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ο κ. Φόρτωμας τον Ιανουάριο του 2021 και μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη, είχε θέσει υπόψιν του κ. Υπουργού τις επιστολές του Δήμου Άνδρου που αφορούσαν στο θέμα των «λευκών περιοχών» της Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας, οι οποίες δεν καλύπτονται από κανένα πομπό και δε λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα της Digea. Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά και άλλες νησιωτικές περιοχές, πέραν της Άνδρου.

Δυνάμει της τελευταίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι πολίτες όπου και εάν βρίσκονται θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να κινούν τη σχετική διαδικασία μέσα από την ειδική πλατφόρμα του gov.gr, έξυπνα και απλά, χωρίς δικαιολογητικά και ουρές στο ΚΕΠ.

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο Βουλευτής Κυκλάδων δήλωσε: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ κάνει πραγματικότητα τη μετατροπή της διακυβέρνησης αυτής της χώρας σε ψηφιακή διακυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο και ο κάθε κάτοικος απομακρυσμένου νησιού έχει τη δυνατότητα να δηλωθεί πλέον ισάξιος και ισότιμος πολίτης με τον κάτοικο της ηπειρωτικής Ελλάδας ή τον κάτοικο των αστικών κέντρων. Η επίλυση του θέματος των «λευκών περιοχών» είναι μια μεγάλη δικαίωση για το νησί της Άνδρου, αλλά και γενικότερα για τις Κυκλάδες. Συνεργαζόμαστε για την άμεση λύση όλων των θεμάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι των νησιών και μαζί περνάμε στην «έξυπνη» εποχή, όπου η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά, δίνοντας λύσεις σε όλα τα θέματα της κοινωνίας μας».

Digea, Λευκές περιοχές