Στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το Φράγμα Τσικαλαριού Νάξου και τη Λιμενοδεξαμενή Λειβάδας Τήνου ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Οικονόμου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Πολυκρέτη, κατά την οποία συζητήθηκαν αναπτυξιακά έργα ύδρευσης και άρδευσης των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας συζήτησε με τον Υφυπουργό αναφορικά με την πορεία των εργασιών του Φράγματος Τσικαλαριού Νάξου, αλλά και την προοπτική δημιουργίας δικτύων άρδευσης και ένωσής του με το Φράγμα στις Εγκαρές. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το εν λόγω έργο είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και η ολοκλήρωσή του θα διασφαλίσει την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και των κατοίκων του.

Αναφορικά με τη Λιμενοδεξαμενή Λειβάδας Τήνου, ο κ. Φόρτωμας εξέθεσε στον Υφυπουργό την ανάγκη ουσιαστικής ολοκλήρωσης και λειτουργίας του εν λόγω έργου, με σκοπό την αντιμετώπιση του αρδευτικού και υδρευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Τήνος τα τελευταία χρόνια.

«Οι νησιωτικοί δήμοι έχουν ανάγκη από αναπτυξιακά έργα, τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα τονώσουν την τοπική οικονομία, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Το έργο του Φράγματος Τσικαλαριού στη Νάξο, αλλά και η αξιοποίηση των νερών της Λειβάδας στην Τήνο, θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των δύο νησιών και θα επιλύσουν τις αρδευτικές και υδρευτικές ανάγκες τους. Είμαι αισιόδοξος για την ολοκλήρωσή τους, ξεφεύγοντας από τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Λιμνοδεξαμενή Λειβάδας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φράγμα Τσικαλαριού