Φίλιππος Φόρτωμας: «Νιώθω δικαιωμένος ως νησιώτης»

Για την ιστορική νίκη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστώ Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε στην Υποεπιτροπή  Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συνεδρίασή της όπου τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν από τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, για την απόφαση του Ecofin, που δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να θεσπίσει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.»

Ο Βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη,  έφερε ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της οι κάτοικοι των Κυκλάδων τον Ιούλιο του 2019, κερδίζοντας μια πολύ μεγάλη μάχη 2,5 ετών, με την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου. Τόνισε επίσης, ότι ήταν στόχος της Ελληνικής Κυβέρνησης η εξάλειψη αυτής της κατάφωρης αδικίας, την οποία είχε ενστερνιστεί  ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν το 2015 είχε καταργήσει αυτό το μέτρο, με τεράστιο αντίκτυπο σε όλους τους νησιώτες.

Ο κ. Φόρτωμας τόνισε τη σπουδαιότητα αυτού του μέτρου, το οποίο διατηρεί την κοινωνική συνοχή και αποδεικνύει τον σεβασμό που πρέπει να δείχνει η Πολιτεία στη νησιωτική Ελλάδα, τους κατοίκους και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά. Είπε, δε, χαρακτηριστικά, ότι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θα αυξήσει τα εθνικά έσοδα από τις νησιωτικές περιοχές.

Τέλος, ο βουλευτής Κυκλάδων έκανε κάλεσμα σύμπνοιας προς όλους, μακριά από κομματικές ταυτότητες, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, η μάχη για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. κερδήθηκε με την συμπαράσταση όλων των φορέων και της κοινωνίας, χωρίς κομματικές παρωπίδες.

«Με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά του Αιγαίου, κάνουμε πράξη τον όρο νησιωτικότητα και επαναφέρουμε την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό το μέτρο είναι το αντίδωρο που οφείλει η ελληνική κοινωνία στους νησιώτες, τους ανθρώπους που στηρίζουν έμπρακτα την εθνική οικονομία».  δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Συντελεστές ΦΠΑ