Στη Νάξο ο Φίλιππος Φόρτωμας

Τη Νάξο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συμμετέχοντας στους ετήσιους εορτασμούς που πραγματοποιούνται προς τιμή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και ταυτόχρονα υλοποιώντας συναντήσεις με τοπικούς φορείς του νησιού.

Κατά την επίσκεψή του στη Νάξο συμμετείχε στην επετειακή/τιμητική εκδήλωση της Iεράς Mητρόπολης Παροναξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, για τα 200 χρόνια από την  Επανάσταση, στη μνήμη του Παροναξίας Ιερόθεου Αριστάρχου καθώς και στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλινάδου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου όπως και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Ο βουλευτής Κυκλάδων επισκέφθηκε το Επαρχείο Νάξου και συναντήθηκε με τον Έπαρχο Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων κ. Ιωάννη Μαργαρίτη, όπου ενημερώθηκε για τα έργα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που είναι σε εξέλιξη στα έξι νησιά δικαιοδοσίας του. Επίσης επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Νάξου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτριο Λιανό, όπου ενημερώθηκε για τα έργα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και για τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά.

Κατόπιν, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Νάξου, όπου συναντήθηκε με τον λιμενάρχη κ. Αλέξη Αποστολόπουλο αλλά και το Νοσοκομείο Νάξου, όπου συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Καλλίτσα Φραγκίσκου και τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βασίλειο Ραπτάκη.

Κατά την περιοδεία του στα χωριά της Νάξου ο βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κινιδάρου κ. Κωνσταντίνο Κλουβάτο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σαγκρίου κ. Μιχαήλ Μανιό και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Φιλωτίου κ. Βασίλειο Κρασσά, στις οποίες είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Επίσης, ο βουλευτής επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Καπούνη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση ενημερώθηκε εκτενώς για τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς αλλά και για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Ένωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μοναδικά προϊόντα του τόπου και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Νάξου.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην εκδήλωση του Πανναξιακού Α.Ο. που έλαβε χώρα στην περιοχή Τρίποδες/Βίβλος και να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ομάδας, όπου συνομίλησε με τα μέλη της Διοίκησης. Ο βουλευτής, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Νάξο, πραγματοποίησε συναντήσεις με πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού.

Στο τέλος του ταξιδιού του, ο Βουλευτής Κυκλάδων δήλωσε: «Η επίσκεψή μου στη Νάξο για ακόμη μια φορά με έφερε μπροστά σε μια μοναδική παραδοχή: αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος και οι κάτοικοί του πολύ άξιοι πρεσβευτές της κληρονομιάς και της ιστορίας του. Και νιώθω ιδιαιτέρως τυχερός που κάθε φορά που έρχομαι συναντώ νέους και παλιούς φίλους με τους οποίους μοιραζόμαστε μια κοινή αγάπη, την αγάπη για τον τόπο μας. Η δύναμη αυτών των ανθρώπων, μου δίνει και εμένα δύναμη να συνεχίζω να αγωνίζομαι για όλα αυτά τα θέματα που θα κάνουν τα νησιά μας να ξεχωρίζουν».

Νάξος