Το νέο νομοσχέδιο για την εργασία & η συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή

*Άρθρο του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα στην εφημερίδα “Το Παρασκήνιο” 

Το νέο νομοσχέδιο για την εργασία, έρχεται σε μια στιγμή πολύ ιδιαίτερη για την χώρα μας, μετά και τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας. Πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με τον τρόπο εργασίας, καθώς η τηλεργασία αποτέλεσε και αποτελεί ακόμη κατά μεγάλο μέρος έναν τρόπο απασχόλησης, τον οποίο η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται να διασφαλίσει.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά με συστηματικά βήματα, για να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα, πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων απασχολούμενων, αποκαθιστώντας αδικίες, καταργώντας αναχρονιστικές ρυθμίσεις, προσαρμόζοντας το πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και δημιουργώντας ασφάλεια στον εργαζόμενο και την εργαζόμενη της Ελλάδας του 2021.

Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά τις νέες ρυθμίσεις, αντιλαμβάνεται πως δόθηκε μεγάλη βαρύτητα από το Υπουργείο Εργασίας στην ισότιμη και ακριβοδίκαιη μεταχείριση ανδρών και γυναικών, μειώνοντας τα αντικίνητρα για προσλήψεις γυναικών και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη συμφιλίωση προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, κυρίως για τις μητέρες, οι οποίες επιφορτίζονται με πολλούς και απαιτητικούς ρόλους και πολλές επιλέγουν τη μικρότερης κλίμακας επαγγελματική απασχόληση, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα προσωπικά τους όνειρα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν φυσικά και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Θεσπίζουμε λοιπόν την άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές, παρέχουμε προστασία κατά της απόλυσης για 6 μήνες από τη γέννηση του παιδιού, ενώ παρέχουμε γονική άδεια 4 μηνών για κάθε γονέα με επιδότηση για πρώτη φορά από τον ΟΑΕΔ για τους 2 μήνες και δικαίωμα ευέλικτων ρυθμίσεων σε γονείς και φροντιστές. Προχωράμε σε επέκταση της άδειας λοχείας 9 εβδομάδων μετά τη γέννα και στην περίπτωση υιοθεσίας τέκνου, της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας 6 μηνών με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ, ενώ επεκτείνουμε το μειωμένο ωράριο, δηλαδή την άδεια φροντίδας τέκνου και στην μητέρα που απέκτησε τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.

Κάνουμε την κοινωνική ισότητα πράξη και ενισχύουμε την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή, δίνοντας στους πολίτες την ευκαιρία να εργάζονται, να έχουν ίσα δικαιώματα και να δημιουργούν οικογένεια εξισορροπώντας αυτούς τους δύο άξονες της ζωής τους!